Kroner og broer til tænder

 

 

 

Kroner og broer

For at sikre optimal kvalitet, æstetik og holdbarhed af vores kroner og broer, samarbejder vi med nogle af landets bedste tandteknikere.

Forskellige typer kroner

Der er følgende typer kroner:

  • Guldkroner
  • metal-keramik-kroner
  • laminatkroner i porcelæn
  • fuldkeramiske kroner

Vi anbefaler dig altid den type krone, som passer bedst til dit aktuelle behov. 

Kronen på værket

Det tager tid at lave kroner og broer. Ved første besøg slibes tanden til, og hvis det er muligt, tages der aftryk af tanden med det samme. Hvis tanden imidlertid er svækket, kan det være nødvendigt først at bygge den op i plast og eventuelt forstærke den med en stift, og så må man oftest vente et par dage med at tage aftryk.

Mens laboratoriet fremstiller den nye krone, får du en midlertidig krone på, så du stadig kan bruge tanden og se pæn ud. Der må dog ikke bruges tandstikker eller tandtråd i denne periode, da den midlertidige krone kun er sat forsigtig fast og skal være let at få af igen.

Når den færdige krone kommer tilbage fra teknikeren efter ca en uge, kontrollerer vi, at kanter og kontaktpunkter er i orden, og at den passer i dit bid. Derefter sættes kronen fast med en plastcement. 

Spar kroner på broarbejde

For at opnå det smukkeste resultat med porcelænskroner er det i nogle tilfælde en god idé, at lade den tekniker, som skal fremstille din krone, selv tage farveprøven.

Desuden kan det være en fordel, at den færdige krone indprøves og laves færdig hos teknikeren, mens du venter. Derefter får du kronen med og tager direkte ud til os, hvor den cementeres med det samme.

Det betyder måske en halv times transport for dig, men til gengæld klares det hele i ét besøg i stedet for to.

Og det vigtigste af alt: du har fået det bedst mulige resultat!