Kroner og broer

For at sikre optimal kvalitet, æstetik og holdbarhed af vores kroner og broer, samarbejder vi med nogle af landets bedste tandteknikere.

Forskellige typer kroner

Der er følgende typer kroner:

  • Guldkroner
  • metal-keramik-kroner
  • laminatkroner i porcelæn
  • fuldkeramiske kroner

Vi anbefaler dig altid den type krone, som passer bedst til dit aktuelle behov.

Kronen på værket

Det tager tid at lave kroner og broer. Ved første besøg slibes tanden til, og hvis det er muligt, tages der aftryk af tanden med det samme. Hvis tanden imidlertid er svækket, kan det være nødvendigt først at bygge den op i plast og eventuelt forstærke den med en stift, og så må man oftest vente et par dage med at tage aftryk.

 

Mens laboratoriet fremstiller den nye krone, får du en midlertidig krone på, så du stadig kan bruge tanden og se pæn ud. Der må dog ikke bruges tandstikker eller tandtråd i denne periode, da den midlertidige krone kun er sat forsigtig fast og skal være let at få af igen.

Når den færdige krone kommer tilbage fra teknikeren efter ca en uge, kontrollerer vi, at kanter og kontaktpunkter er i orden, og at den passer i dit bid. Derefter sættes kronen fast med en plastcement.

Spar kroner på broarbejde

For at opnå det smukkeste resultat med porcelænskroner er det i nogle tilfælde en god idé, at lade den tekniker, som skal fremstille din krone, selv tage farveprøven.

Desuden kan det være en fordel, at den færdige krone indprøves og laves færdig hos teknikeren, mens du venter. Derefter får du kronen med og tager direkte ud til os, hvor den cementeres med det samme.

Det betyder måske en halv times transport for dig, men til gengæld klares det hele i ét besøg i stedet for to.

Og det vigtigste af alt: du har fået det bedst mulige resultat!

Vælg en tandkrone til knækket, revnet, nedslidt eller rodbehandlet tand

Den yderste del af en tand kaldes for en tandkrone. Hvis denne er beskadiget, så er det muligt at erstatte den naturlige tandkrone med en kunstig. En kronebehandling kan styrke sundheden i din mund, og det er normalt en utrolig holdbar løsning, der skåner og bevarer tanden. Oftest anbefaler vi tandkroner til en tand, der er knækket, revnet, nedslidt eller rodbehandlet – det kan også være ved tænder, hvor fyldningerne er skiftet flere gange, og de fortsat er til besvær, eller der til sidst ikke er meget tand tilbage at reparere på.

Vælg selv udtrykket på din tandkrone

Der findes en lang række forskellige kroner, som alle har samme funktion, men som dog adskiller sig i materiale. Overordnet er der tre forskellige tandkroner at vælge imellem:

  • Porcelænskroner/fuldkeramiske: denne kronetype er udelukkende fremstillet af porcelæn og er en af de nyere typer i Danmark – den sikrer et naturligt look
  • Guldkroner: som navnet antyder er denne krone fremstillet i guld og er særdeles stærk
  • Metalkeramikkroner: denne type er fremstillet af to materialer, inderst et ædelmetal og yderst porcelæn. Den kan bruges på næsten alle tænder og har god, lang holdbarhed

Grundet de forskellige egenskaber ved hver variant varierer prisen på tandkroner en del. Prisen afhænger først og fremmest af det materiale, kronen er lavet af, og derefter hvilken tand, der skal have en tandkrone. Inden vi går i gang, taler vi naturligvis med dig om prisen, og du får et overslag, så der ikke er nogen overraskelser.